EDICIONS ANTERIORS

El Festival

Informació general del festival

Benvolguts, benvolgudes

Des de la Comissió de Cultura de les Parròquies de la Pietat, el Carme i Sant Domènec, la Fundació Antiga Caixa Manlleu, BBVA i l’Ajuntament de Vic ens plau presentar-vos el XVIII Festival BBVA de Música Religiosa de Vic.

 

El Festival arriba a la seva XVIII edició després d’haver passat per uns quants formats i haver convidat un nombre considerable de músics amb propostes musicals de diferents estils i formacions molt diverses.

 

El Festival té el propòsit d’unir la música amb els conceptes de proximitat, país, pedagogia i diversitat. Tot, amb la clara voluntat d’aportar i apropar a la societat una de les seves grans riqueses: la cultura musical.

 

Proximitat. Si com a societat entenem el consum cultural com una part de la nostra riquesa i experiència humana, aquest fet s’ha d’apropar a les persones de totes les edats i condicions.

 

País. La major part dels concerts són interpretats bàsicament per formacions del país, fet que constitueix un mitjà de suport a les persones i a les formacions de casa que estan apostant clarament per la creació cultural.

 

Pedagogia. Explicar el sentit de les accions musicals és una bona manera de fer que s’entenguin i es valorin. Entenem l’art com un fet natural de l’ésser humà si bé, paradoxalment, a voltes queda llunyà en les societats.

 

Diversitat. La cultura és una riquesa de tota la humanitat i el fet religiós o espiritual també és universal. Una gran diversitat de maneres d’expressar allò que ens és comú.

 

Enguany, en aquesta línia, presentem sis concerts; cinc d’aquests es faran a Vic, a les esglésies de l’Escorial i Sant Domènec, i el ja tradicional concert del Diumenge de Rams serà a l’església del monestir de Sant Pere de Casserres també hi haurà una conferència.

 

El Festival BBVA de Música Religiosa de Vic compta amb la col·laboració del Consell Comarcal d’Osona, la Fundació Girbau, la Institució Puig-Porret i El 9 Nou.

 

Vic, març de 2022

Organitzadors i Col·laboradors

Aquests són els nostres organitzadors i col·laboradors

Els organitzadors:

Els col·laboradors:

Programa

Llistat de concerts, horaris i preus

7 – Orquestra Camerata Penedès «Il pianto della madonna». Vic, església de Sant Domènec

8 – Conferència - Joan Vives «Paraula i música o música i paraula». Vic, capella Sants Màrtirs

9 – C. Reus i A. Roca, violins. B. Hurtado, viola i cello i J. Caballero, clave «Stylus Phantasticus». Vic, església de l'Escorial

10 – Cor femení Scherzo - Orquestra de Cambra Terrassa 48 «Les filles del Cor». Sant Pere de Casserres

11 – C.Baldrís. M.Meneses, direcció. L.Urpí i P.Casanovas, audiovisual. «Oratori Àngel de Tobies». Vic, església de l'Escorial

12 – Sol Negre «Miasma, la pesta a Milà de l’any 1630». Vic, església de l'Escorial

13 – Nocte, Cor de Cambra.  Maria Mauri, direcció i Andreu Diport, orgue - Vic, església de l'Escorial

10€/5€*

Gratuït

10€/5€*

10€/5€*

10€/5€*

10€/5€*

10€/5€*

21:00 h.

20:00 h.

20:00 h.

12:00 h.

20:00 h.

20:00 h.

20:00 h.

*Preu per jubilats i estudiants. Aforament limitat. Venda d'entrades anticipades a l'Oficina de Turisme de Vic i en aquesta web.

Artistes

Participants del Festival del 2022

Imatges

Petit recull d'algunes imatges dels concerts

Contacte

Omple el següent formulari o envia correu a info@musicareligiosavic.cat

S'està enviant el formulari...

S'ha detectat un error al servidor.

S'ha rebut el formulari.

2022 © Tots els drets registrats